Prawdziwe historie. O zamkowej kuchni

21 sierpnia 2023

Zapraszamy na wyjątkowe trzy dni w ramach wydarzenia „Prawdziwe historie. O zamkowej kuchni”. Już 1,2 i 3 września spotykamy się aby wspólnie mówić i poznawać tajniki zamkowej kuchni. Szczegółowy program poniżej:
1 września
14.30-17.30 zwiedzanie przy muzyce na żywo Trio Arco
11.00-16.00 Rośliny jadalne w ogrodach zamkowych ˗ spacer edukacyjny
11.00-16.00 Ziołowy medalion – warsztat plastyczny
2 września
13.00 Dziedzictwo kulinarne i rekonstrukcja historyczna ˗ prelekcja z degustacją, Maciej Nowicki ˗ Szef kuchni w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
* obowiązują wcześniejsze zapisy
16.00 O historii zamkowych kuchni w dawnej Oranżerii ˗ prelekcja, Edyta Kucaba-Łyszczek – Kustosz, Kierownik Działu Edukacji Muzealnej Muzeum-Zamek w Łańcucie
11.00-16.00 Rośliny jadalne w ogrodach zamkowych ˗ spacer edukacyjny
11.00-16.00 Kartka z zielnika ˗ warsztat plastyczny
3 września
11.00-12.00 Pachnące potpourri ˗ warsztat, Julia Wizowska. Z duchem natury
13.00-14.00 Jak cytrusy mogą wesprzeć cię w jesienno-zimową szarugę ¬˗ prelekcja, Julia Wizowska
15.00-16.00 Herbatki ziołowe na wzmocnienie ˗ warsztat, Julia Wizowska
* na spotkania z Julią Wizowską obowiązują wcześniejsze zapisy
11.00-16.00 Rośliny jadalne w ogrodach zamkowych ˗ spacer edukacyjny

Zapisy na wydarzenia towarzyszące: edukacja@zamek-lancut.pl. Liczba miejsc ograniczona.
Bilety należy zakupić w kasach w Maneżu lub w kasach w budynku dawnej Oranżerii.
Spacery i warsztaty o każdej pełnej godzinie. Spacery rozpoczynają się pod kolumnami przed wejściem do Oranżerii. Na warsztaty plastyczne i spacery nie obowiązują zapisy.
Program realizowany w ramach OR-KA II, III, IV, VII.

Powiązane artykuły i wydarzenia